Små läckerbitar med ananas och god glasyr.

Recept: Ananasmuffins med glasyr

INGREDIENSER

20–24 st

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl filmjölk
  • 75 g smör, smält
  • 1 burk krossad ananas, ca 225 g

Glasyr

  • 3 ½ dl florsocker
  • 2–3 msk ananasspad (från konservburken)
  • 1 ananasring, skuren i små bitar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
  2. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Rör ner det ihop med resten av ingredienserna i äggsmeten.
  3. Ställ ut 20–24 muffinsformar på en ugnsplåt eller i en muffinsform. Fyll dem till ca ¾.
  4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem kallna.
  5. Glasyr: Blanda florsocker och ananasspad till en glasyr. Bred ut den på kakorna och toppa med en bit ananas.
Ananasmuffins med glasyr

Glasyren gör muffinsen extra festliga.