Söt, smakrik och fruktig paj fylld med exotisk ananas.

Recept: Ananaspaj

INGREDIENSER

Ca 12 bitar

Ananaspaj

  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 125 g smör, smält

Fyllning

  • ca 400 g krossad ananas
  • 2 dl crème fraiche, 34 procent
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop allt till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ den i kylen i ca 15 min.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Fyllning: Häll den krossade ananasen i en sil och låt vätskan rinna av.
  5. Blanda ihop crème fraiche, florsocker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Rör ner ananasen.
  6. Bred ut fyllningen på pajbottnen. Grädda pajen längst ner i ugnen i 30–35 min.
  7. Låt den svalna i formen. Servera gärna ananaspajen med en klick vispad grädde.
Ananaspaj med färsk ananas

Foto: Roger Olsson

Den frasiga bottnen är fylld med en krämig och god blandning av ananas­ och crème fraiche.­