Små luftiga sockerkakor med smak av vanilj. De passar med glasyr eller tillsammans med frukt och grädde.

Inspireras av dessa magiskt goda julkakor och låt den krispiga vinterkänslan speglas även i dina bakverk. Små luftiga kakor med smak av vanilj. De passar med glasyr eller frukt och grädde.

Recept: Änglakakor

INGREDIENSER

10 st änglakakor

  • 8 äggvitor
  • 2 ½ dl florsocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ½ citron, skalet

Glasyr

  • ca 3 msk citronsaft
  • 3 dl florsocker

Garnering

  • kokosflakes

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 10 små sockerkaksformar, ca 10 cm i diameter, med neutral olja.
  2. Vispa äggvitorna i en skål tills äggvitan är ett fast och hårt skum. Vispa ner florsockret, lite i taget.
  3. Blanda vetemjölet med bakpulver, vaniljpulver och citronskal och vänd försiktigt ner det i marängen.
  4. Fyll formarna med smeten. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–20 min, tills kakorna har fått fin färg. Låt dem kallna.
  5. Glasyr: Rör ihop citronsaft och florsocker till en jämn glasyr. Glasera kakorna och strö över kokosflakes.