Apelsinbiscotti med nötter och choklad ger mersmak.

Härliga apelsinbiscotti med nötter och choklad som verkligen ger mersmak.

Ca 60 st

150 g hasselnötter
100 g mörk choklad
150 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
2 tsk apelsinskal, rivet
2 ägg
ca 6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta hasselnötterna i en varm stekpanna. Gnugga sedan bort skalen från nötterna. Låt dem svalna. Grovhacka nötterna och chokladen.

2. Vispa smör och socker mjukt. Blanda i apelsinskal, två ägg och mjölet, blandat med bakpulver och vaniljsocker. Sist blandar du i nötter och choklad.

3. Forma degen till sex smala rullar, ungefär lika långa som plåtens kortsida. Lägg 3 rullar på varje plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något med handflatan.

4. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt längderna svalna i 15 min. Skär sedan länderna med en vass kniv i lite sneda, smala bitar.

5. Vänd snittytorna uppåt och grädda skorporna i ytterligare 8–10 min. Låt kallna.