Smarrig apelsincheesecake med kladdkaksbotten och ingefära.

Mumsig apelsincheesecake med kladdkaksbotten och ingefära.

Ca 10 bitar

100 g smör
3 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg

Fyllning
200 g cream cheese, rumsvarm
2 dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
½–¾ dl hackad syltad ingefära
1 apelsin, rivet skal
3 msk koncentrerad apelsinjuice

Garnering
riven mörk choklad
apelsinskivor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar botten, 23–24 cm i diameter.

2. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner smöret och äggen, ett i taget.

3. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 12–14 min. Den ska vara lite kladdig. Låt kakan kallna helt men låt den vara kvar i formen.

4. Fyllning: Vispa cream cheese, socker och vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget.

5. Vispa grädden ganska hårt. Vänd ner den tillsammans med den hackade ingefäran, apelsinskal och apelsinjuice.

6. Fördela fyllningen över bottnen. Täck över formen och frys kakan i minst 4 tim. Ta fram cheesecaken 15–20 min före servering. Garnera med riven mörk choklad och apelsinskivor.

Prenumerera på Hembakats nyhetsbrev här!