Doften och smaken av apelsin och mörk choklad gör dessa scones till en riktig fullträff.

12 bitar

Doften och smaken av apelsin och mörk choklad gör dessa scones till en hit.

ca 5 ½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
100 g kallt smör
1 apelsin, rivet skal
80 g grovt hackad mörk choklad
2 ägg
1 1/2 dl mjölk, 3 procent

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke.

2. Skär smöret i kuber och nyp ihop det till en gryning massa med de torra ingredienserna.

3. Tillsätt rivet apelsinskal och grovt hackad mörk choklad.

4. Vispa ihop 1 ägg och 1 äggula (spara vitan till senare) tillsammans med mjölken i en separat skål. Blanda ner äggvispet i mjölblandningen. Blanda till en smidig deg.

5. Dela degen i tre delar. Forma varje del till en boll och platta ut den till en rundel på en plåt med bakplåtspapper. Är degen kletig så ta mjöl på händerna. Skär med en kniv ett kors över varje rundel så att fyra tårtbitar bildas.

6. Vispa äggvitan fluffig, men ej hård. Pensla varje rundel med äggvita och strö över lite strösocker.

7. Grädda sconesen mitt i ugnen i 18–20 min. Bryt sedan varje rundel i fyra bitar. Ät dem ljumna med lite smör på.