En fantastiskt god äppelkaka som blir undebart saftig med kokos

 En härlig äppelkaka som blir underbart saftig med kokos

Ca 12 bitar

1 ½ dl potatismjöl
2 dl rörsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl riven kokos
125 g smör, rumsvarmt
2 ägg
1 dl yoghurt naturell, ­
3 procent

Fyllning
ca 2 äpplen
mald kanel
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop potatismjöl, rörsocker, bakpulver,
vaniljsocker, kokos och smör i en skål.
2. Tillsätt äggen och yoghurten och rör ihop till en smet.
3. Häll smeten i en form, ca 24 cm i diameter,
med löstagbar kant och bak-plåts­papper i botten.
4. Skala och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i ett snyggt mönster ovanpå kakan. Strö över kanel
och pärlsocker.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen.
6. Servera gärna äppelkakan med vaniljglass eller vaniljsås.

NUVARANDE Äppelkaka med kokos
NÄSTA Chokladkakor med lakritskolagömma