Saftig äppelkaka med smak av kanel, muskot och nötter.

Saftig äppelkaka med smak av kanel, muskot och nötter.

Ca 12 bitar

3 äpplen
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
½ tsk mald muskot
½ tsk salt
3 dl rapsolja
2 dl strösocker
½ dl farinsocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl valnötter, grovhackade
1 dl hasselnötter, grovhackade

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj, skala, kärna ur och hacka äpplena i mindre bitar.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, muskot och salt i en skål.

3. Rör ihop rapsolja, strösocker och farinsocker i bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör noggrant mellan varje. Rör ner vaniljsockret.

4. Vänd ner mjölblandningen i smeten. Rör ner äpplen och nötter.

5. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 60 min. Låt den svalna. Pudra gärna lite florsocker över kakan vid servering.

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!