Läckra, saftiga bullar fyllda med äppelmos.

Läckra, saftiga bullar fyllda med äppelmos

Ca 25 st

25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker

1 krm salt
3 ägg
225 g smör, rumsvarmt
11–13 dl vetemjöl 

Fyllning
ca 2 dl äppelmos
mald kanel

Garnering
1 ägg, uppvispat
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Knåda igenom degen och dela den i ca 25 bitar. Gör en boll av varje degbit och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Låt bullarna jäsa i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Tryck en grop i varje bulle med fingret och fyll den med äppelmos.

5. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.

6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Låt dem svalna på ett galler.