Doppa äppelringar i kanel och pannkakssmet och få fantastiskt goda äppelplättar.

Recept: Äppelplättar

INGREDIENSER

Ca 8 st

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk mald kanel
  • ½ tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg, uppvispat
  • 2 msk smör, smält
  • smör till stekning

Fyllning

  • 1–2 röda äpplen, t ex Royal gala
  • mald kanel

Kanelsocker

  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk mald kanel

Gör så här

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser till pannkakssmeten i en skål. Tillsätt mjölk, ägg och smör. Rör till en smidig men ganska tjock smet.
  2. Fyllning: Kärna ur äpplena med en urkärnare och skala dem. Skär dem i ca ½ cm tjocka skivor och strö kanel på dem (det hjälper smeten att fastna på skivorna).
  3. Kanelsocker: Blanda strösocker och kanel i en djup tallrik.
  4. Hetta upp lite smör i en medelvarm stekpanna. Doppa en äppelskiva i smeten med hjälp av en gaffel och stek plätten. Doppa plätten i kanelsockret direkt efter stekning.
NUVARANDE Äppelplättar
NÄSTA Chokladkaka med apelsin & hasselnöt