Saftiga mjuka rutor som bakas i långpanna. Rutorna blir saftiga av rivna äpplen i smeten.

Recept: Äppelrutor med kanel

INGREDIENSER

Ca 24 st

  • 150 g smör
  • ½ dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 äpplen, skalade & rivna

Smaksättning

  • 2 tsk mald kanel
  • 2 msk strösocker

Garnering

  • florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt mjölken.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i ägg­smeten.
  3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och rör ihop allt till en slät smet. Blanda sist ner de rivna äpplena.
  4. Häll hälften av smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Pudra över kanel och strösocker. Bred ut resten av smeten ovanpå. Rör om lite försiktigt med en gaffel så att kakan blir marmorerad.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i 32–35 min. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor.
  6. Pudra florsocker över rutorna innan servering.
Äppelrutor med kanel

Mjuka rutor med äpplen och kanel.