En söt kaka med banan och choklad som håller sig saftig i flera dagar.

En söt kaka med banan och choklad som håller sig saftig i flera dagar.

10–12 bitar

150 g smör, rumsvarmt
3 ½ dl strösocker
2 ägg
2 bananer, mogna
1 ¼ dl filmjölk
4 ½–5 dl siktat dinkelmjöl
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl hyvlad kokos
50 g mörk choklad, grovt hackad
100 g hasselnötter, hackade
100 g sötmandel, hackad

Garnering
1 dl hyvlad kokos + hyvlad eller riven kokos till formen

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform, 22 cm i diameter, med kokos.
2. Rör smör och strösocker vitt i en bunke. Rör ned äggen, ett i taget.
3. Mosa bananerna och blanda dem i smeten. Tillsätt filmjölken.
4. Blanda de torra ingredienserna, hackad choklad och nötter. Rör ner det i smeten.
5. Bred ut smeten i formen och garnera med kokos.
6. Grädda kakan längst ned i ugnen i 50–60 min, kolla med en sticka! Låt kakan svalna i formen på ett galler.

NUVARANDE Banan – & chokladkaka med hyvlad kokos
NÄSTA Fyra roliga bananbakverk