Bananmuffins med kolasås, skivade bananer, vispad grädde och hyvlad choklad. Bananmuffins med kolasås, skivade bananer, vispad grädde och hyvlad choklad.

Recept: Bananbakelser

INGREDIENSER

Ca 12 st

  • 90 g smör, rumsvarmt
  • 110 g farinsocker eller mörkt muscovadosocker
  • 2 ägg
  • 150 g vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 dl mogna bananer, mosade
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk mjölk

Fyllning & garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • ½ tub kolasås
  • 2 bananer, tunt skivade
  • 50 g mörk choklad eller chokladspån

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Sätt 12 formar i en muffinsplåt.
  2. Vispa smör och farinsocker krämigt. Vispa ner äggen, ett i taget.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner dem tillsammans med mosad banan, gräddfil och mjölk i äggsmeten. Rör till en jämn smet.
  4. Fyll formarna till ca ¾ med smet. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Känn med en sticka att de är klara. Låt dem svalna helt.
  5. Ta muffinsen ur formarna. Dela dem i tre delar (bottnar).
  6. Vispa grädden fluffig.
  7. Montering: Bred ut kolasås på underdelen och lägg skivad banan ovanpå. Lägg på mellandelen av muffinsen och upprepa med kolasås och bananskivor. Lägg överdelen ovanpå och lägg en rejäl klick grädde på den. Hyvla choklad med en osthyvel ovanpå grädden eller garnera med chokladspån.

Bananbakelser med hyvlad choklad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!

NUVARANDE Bananbakelser
NÄSTA Smoothie av mango & hallon