Riktigt saftiga rutor fyllda med banan och choklad.

Perfekt kaka att baka när det finns prickiga bananer i fruktskålen.

Ca 20 st

4 ägg
4 dl strösocker
200 g smör, rumsvarmt
2 mogna bananer
2 dl gräddfil
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk bikarbonat
200 g mjölkchoklad

Garnering
25–50 g mjölkchoklad

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en mindre långpanna, ca 20 x 30 cm.

2. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp. Tillsätt smöret och vispa en stund till.

3. Mosa bananerna och blanda dem med gräddfilen. Blanda ner röran i smeten.

4. Blanda och tillsätt mjöl, bakpulver och bikarbonat. Rör ihop allt till en smet.

5. Grovhacka chokladen och rör ner den i smeten.

6. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 30–40 min. Känn med en provsticka att den är klar.

7. Låt kakan svalna och skär den i rutor. Ringla över lite smält mjölkchoklad. Förvara dem i kylskåp.

Fler recept på rutor i långpanna hittar du här
Baka Banana Chocolate Chip Cupcakes med Nutella.