Portionspajer med kolasås, bananer, krossad Daim och vispad grädde.

Paj med krämig kola, Daim, bananer och vispad grädde.

Recept: Banoffeepaj

INGREDIENSER

6 port

  • 1 burk kondenserad mjölk, sockrad

Botten

  • 100 g smör
  • 200 g digestivekex

Fyllning

  • 2 bananer
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dubbel Daim, 56 g

GÖR SÅ HÄR:

  1. Ta av etiketterna från burken med kondenserad mjölk och lägg den oöppnad i en stor kastrull. Fyll på med vatten, burken ska vara täckt hela tiden. Koka den i 2–3 tim beroende på hur tjock du vill ha krämen. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Botten: Smält smöret i en kastrull. Krossa kexen till små smulor med en mixer eller i en matberedare. Blanda smulorna med smöret.
  3. Smörj små pajformar, ca 10 cm i diameter. Det går också bra att använda en stor form, ca 24 cm i diameter.
  4. Tryck ut blandningen i formarna och grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna.
  5. Bred på den färdigkokta kolakrämen på bottnarna. Skiva bananerna och lägg dem i ett jämnt lager över krämen.
  6. Vispa grädden medelhård och hacka Daimen. Spritsa eller skeda på grädden, strö över Daimen och servera!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!

NUVARANDE Banoffeepaj
NÄSTA Äppelmosbullar