Portionspajer med kolasås, bananer, krossad Daim och vispad grädde.

Paj med krämig kola, Daim, bananer och vispad grädde.

Recept: Banoffeepaj

INGREDIENSER

6 port

  • 1 burk kondenserad mjölk, sockrad

Botten

  • 100 g smör
  • 200 g digestivekex

Fyllning

  • 2 bananer
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dubbel Daim, 56 g

GÖR SÅ HÄR:

  1. Ta av etiketterna från burken med kondenserad mjölk och lägg den oöppnad i en stor kastrull. Fyll på med vatten, burken ska vara täckt hela tiden. Koka den i 2–3 tim beroende på hur tjock du vill ha krämen. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Botten: Smält smöret i en kastrull. Krossa kexen till små smulor med en mixer eller i en matberedare. Blanda smulorna med smöret.
  3. Smörj små pajformar, ca 10 cm i diameter. Det går också bra att använda en stor form, ca 24 cm i diameter.
  4. Tryck ut blandningen i formarna och grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna.
  5. Bred på den färdigkokta kolakrämen på bottnarna. Skiva bananerna och lägg dem i ett jämnt lager över krämen.
  6. Vispa grädden medelhård och hacka Daimen. Spritsa eller skeda på grädden, strö över Daimen och servera!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!