Hemmagjord pizza är bäst!

Pizzadeg är enkelt att göra själv och det är ju så mycket roligare att välja toppingen helt själv. Fram med fantasin!

Pizza-web

Min skördepizza gjorde jag så här: Tomatsås och skivad tomat direkt på botten. Sedan hyvlade jag en aubergine, en zucchini och en halv lök över tomatern och till sist strödde jag rikligt med riven parmesanost. Eftersom jag ÄLSKAR röror så gjorde jag en superenkel röra av ett paket fetaost och några skivor grillad paprika – mums!

2 runda pizzor

25 g jäst
280 g vatten
450 g vetemjöl (ca 8 dl)
2 tsk salt
4 msk olja

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ned jästen i en bunke och lös upp med lite av vattnet. Tillsätt sedan resten av vattnet, vetemjöl, salt och olja. Blanda samman till en deg som släpper bunkens kanter och låt vila i 5 min.

2. Arbeta degen smidig, antingen för hand eller i maskin. Knådar du för hand tar det ca 10 min. Lägg i en oljad eller smord bunke och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 tim. Förbered under tiden den topping du tänker använda.

3. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på bakbord och dela i två lika stora degbitar. Forma dem till runda bollar och kavla ut dem till rundlar, ca 20 cm i diameter så de får plats på en plåt. Degen är rätt så spänd och drar gärna ihop sig när du kavlar eller plattar ut den. Låt den bara vila i 3-4 min så slappnar glutentrådarna av lite och tillåter att de töjs lite till!

4. Lägg på din topping och grädda mitt i ugnen i 15-20 min.