Häftiga cupcakes med superkrafter. Blir garanterat succé på kalaset!
Ca 12 st
Ingredienser:
100 g osaltat smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal & saft
2 dl vispgrädde
150 g (3 st) ägg
280 g (4 1⁄3 dl) vetemjöl
1 tsk bakpulver
Limehallon
150 g hallon, färska
1 dl strösocker
1 lime, rivet skal & saft
Vaniljfrosting
100 g osaltat smör, rumsvarmt
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl florsocker
200 g färskost, t ex Philadelphia
Garnering
strössel
ev sockerpasta, valfria färger
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker, vaniljsocker, citronskal och saft ljust och luftigt.
2. Tillsätt grädden och äggen, ett i taget, och rör tills smeten går ihop.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner dem i smeten.
4. Spritsa eller klicka ut smeten i muffinsformar gärna i en muffinsplåt. Grädda dem mitt i ugnen i 10–15 min. Låt muffinsen svalna.
5. Limehallon: Rör hallon, strösocker, limesaft- och skal tills sockerkristallerna smälter.
6. Gröp ur mitten av muffinsen med en äppelurkärnare och fyll hålet med hallonen.
7. Frosting: Vispa smör med vaniljsocker och florsocker i ca 10 min tills smöret är fluffigt och vitt.
8. Vispa färskosten i en annan bunke tills den är krämig och klumpfri. Rör ner färskosten i smöret och blanda till en len frosting.
9. Fyll en spritspåse och spritsa frostingen på muffinsen. Använd valfri tyll. Garnera ev med utstansade figurer i sockerpasta.
Fler kalasrecept:
Havsblå prinsesstårta
Cake pops med Nutella
Hungriga krabbor
Prenumerera på Hembakats nyhetsbrev här!