Läckra blåbärs- & mandelformar.

Blåbärs- & mandelformar kan serveras som efterrätt med en klick grädde eller bara som de är till kaffet.

Ca 16 st

125 g smör, kylskåpskallt
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 ägg

Fyllning
75 g smör, rumsvarmt
¾ dl strösocker
1 ägg
75 g mald sötmandel
1 msk vetemjöl
100 g blåbärssylt
1 dl flagad mandel

GÖR SÅ HÄR

1. Kör snabbt ihop smör med mjöl och socker i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen vila i kylen i ca 1 tim.

2. Sätt ugnen på 175 grader.

3. Fyllning: Vispa smör och socker till en fluffig smet. Vispa i ägget. Vänd ner mandel och mjöl i smeten.

4. Tryck ut pajdegen i mandelmusselformar.

5. Fördela blåbärssylten i formarna och täck med mandelsmeten. Toppa med flagad mandel.

6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 20–25 min. Låt dem svalna innan du försiktigt lossar dem ur formarna.

NUVARANDE Blåbärs- & mandelformar
NÄSTA Knäckig krusbärskaka