Baka läckra petit-chouxer med blåbärskompott och lemoncurd.

Lyxiga små dessertbakelser fyllda med härlig blåbärskompott.

25–30 st

Blåbärskompott
200 g blåbär, färska eller frysta
¾ dl syltsocker
½ citron, saften
1 tsk potatismjöl

Lemon curdsås
1 dl lemon curd
2 msk vatten, kallt

Petit-chouxer
3 dl vatten, kallt
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 ägg

Garnering
2 dl vispgrädde
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp blåbären med socker och citronsaft. Låt det koka i ca 1 min.

2. Rör ut potatismjölet med lite saft från blåbären och häll tillbaka det i kastrullen. Låt det koka upp och tjockna. Låt kompotten kallna.

3. Lemoncurdsås: Rör ut 1 dl lemoncurd med 2 msk vatten.

4. Petit choux: Koka upp vatten och smör i en kastrull.

5. Tillsätt mjölet och rör kraftigt ihop till en smet.Fortsätt att röra tills smeten släpper från kastrullens kanter. Ta kastrullen från plattan och låt smeten svalna lite.

6. Vispa i äggen, ett i taget, och vispa kraftigt mellan varje ägg.

7. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut smeten som små bollar på två plåtar med bakplåtspapper, ganska glest.

8. Grädda bakelserna mitt i ugnen i ca 25 min. De ska höja sig och få vacker färg. Låt dem kallna på galler.

9. Montering: Klipp ett lock i petit-chouxerna strax innan de ska serveras. Fyll dem med blåbärskompott och vispad grädde, ringla över lemoncurdsås och sikta över florsocker.