Härlig, mjuk blåbärskaka med kokos.

Recept på blåbärskaka med kokos

Härlig, mjuk blåbärskaka med kokos.

INGREDIENSER

12–14 bitar

Kaka

  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl mjölk

Fyllning

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • ½ dl strösocker
  • 1 ½–2 dl kokos
  • 2–3 dl blåbär, frysta eller färska

BLÅBÄRSKAKA MED KOKOS – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 24–26 cm i diameter.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten samtidigt som du tillsätter smör och mjölk, lite i taget. Vispa försiktigt ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och förgrädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Under tiden gör du fyllningen.
  5. Vispa grädden fluffig.
  6. Vispa ägg och socker i en annan skål. Rör ner äggsmeten och kokos i grädden.
  7. Ta ut kakan ur ugnen och fördela blåbären över kakan. Häll gräddblandningen ovanpå blåbären i ett jämnt lager. Grädda den mitt i ugnen i ytterligare 20 min. Låt kakan svalna innan den serveras.

Så här bakar du marängtårta med citronkräm och blåbär: