Baka en glutenfri rulle med en härlig kombination av blåbär, grädde och maräng. Gillar du Budapestbakelser så är den här glutenfria rullen ett måste.

Recept: Blåbärsrulle

INGREDIENSER

Ca 8 bitar

  • 6 äggvitor
  • 4 dl strösocker
  • ½ –1 dl marsanpulver (utan kokning), 1 påse

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl blåbär

Garnering

  • mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa vitorna till ett hårt skum. Rör ner socker och marsan.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm, och smörj det väl. Häll på smeten och grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min.
  3. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och låt den kallna. Dra av det gamla bakplåtspapperet.
  4. Vispa grädden till fyllningen. Bred grädde och blåbär på kakan.
  5. Rulla genast ihop kakan till en rulle. Ringla gärna lite smält mörk choklad över den färdiga blåbärsrullen.
Blåbärsrulle

En rulle som pryder vart fikabord!