Blåbärsscones gör frukosten eller testunden till något alldeles extra.

Blåbärsscones gör frukosten eller testunden till något alldeles extra.

8–10 st

85 g smör, kylskåpskallt 
ca 5 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 msk rårörsocker
½ tsk salt 
2 dl mjölk, 3 procent
1 ½ dl blåbär

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär smöret i små kuber. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Nyp ihop mjölblandningen med smöret och arbeta sedan in rårörsocker och salt i degen. Tillsätt mjölken och arbeta till sist försiktigt in blåbären.

2. Lägg degen på ett mjölat bakbord och platta ut den med mjölade händer. Ta ut 8–10 rundlar med ett runt mått, 5–6 cm i diameter, och lägg rundlarna på en plåt med bakplåts-papper.

3. Grädda sconesen mitt i ugnen i 10–12 minuter eller tills de är gyllenbruna.