Läcker glutenfri brownie som toppas med choklad och Nutella.

Läcker glutenfri brownie som toppas med choklad och Nutella.

Recept: Brownie med Nutella

INGREDIENSER

Ca 20 st

  • 125 g smör
  • 125 g mörk choklad (glutenfri)
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl glutenfri mjölmix (t ex Teff från Jytte)
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt

Nutellatopping

  • 1 dl Nutella
  • 150 g mörk choklad, hackad
  • 25 g smör
  • 2 msk mjölk

Garnering

  • hallon, färska

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 25 x 25 cm. Smeten är trög så det går bra att vika upp papperet för att få rätt storlek.
  2. Smält smör och choklad på låg värme i en kastrull under omrörning. Häll smeten i en bunke och rör ner strösocker och vaniljsocker. Rör ner äggen, ett i taget.
  3. Blanda ihop mjölmix, kakao, bakpulver och salt i en skål. Häll hälften av mjölblandningen i choklad­smeten och rör ordentligt. Häll i den andra hälften och blanda till en jämn smet.
  4. Häll smeten i långpannan och grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Kakan ska vara kladdig. Låt den svalna.
  5. Topping: Blanda alla ingredienser i en kastrull och rör tills allt smält samman. Häll krämen över kakan och låt den stå i kylskåpet tills toppingen har stelnat. Skär kakan i rutor och garnera med hallon.

Gör din egen Nutella: