Baka en läcker browniepizza med härligt mörk choklad.

Underbart god browniepizza som är ljuvligt tunn.

8–10 bitar

200 g mörk choklad, 55 procent
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao

Garnering
florsocker
färsk frukt, valfri

Till servering
vispgrädde

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen.
2. Smält smöret och blanda i chokladen. Rör ihop det till en jämn smet.
3. Tillsätt sockret. Vispa i äggen, ett i taget.
4. Blanda mjöl och kakao i en bunke. Vänd ner det i smeten och rör till en jämn smet.
5. Bred ut smeten i en springform, 28 cm i diameter, med ett bakplåtspapper i botten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–20 min. Var försiktig med gräddningen, tänk på att kakan är väldigt tunn. Låt den kallna.
7. Sikta florsocker över kakan och dekorera den med frukt. Servera med vispad grädde.
Tips! Om du inte har en stor form kan du använda en liten form och grädda det som blir över i t ex muffinsformar.

FLER SMARRIGA RECEPT MED CHOKLAD:

Jordgubbscheeseckae med choklad

Vinbärspaj med choklad

Kolarutor med choklad & frasig havrebotten

Choklad- & hallonfrestelse