Mumsig chokladig kaka som dessutom är glutenfri.

Recept på brownies med advokado

Glutenfria brownies med avokado och choklad. Servera gärna med lättvispad grädde.

INGREDIENSER

Ca 20 bitar

Brownies med advokado

  • 200 g mörk choklad, 55–70 procent
  • 3 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 1 dl kakao
  • 1 ½ dl mandelmjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 avokador
  •  

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 20 x 30 cm.
  2. Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikron. Låt den svalna.
  3. Vispa ägg och råsocker riktigt pösigt. Blanda ner den avsvalnade chokladen.
  4. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner dem i äggsmeten och arbeta ihop allt till en jämn smet.
  5. Mixa avokadoköttet och vänd ner det i smeten. Fördela smeten i långpannan.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna och skär den sedan i rutor.
  7. Sikta över florsocker över rutorna och servera dem gärna med lättvispad grädde.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!