Kombinationen choklad, grädde och hallon är näst intill oslagbar.

Mäktig och god chokladkaka där hallonen bryter av med sin sötma.

Ca 15 bitar

175 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
1 ½ dl kakao
½ dl ljus sirap
3 ägg
1 ½ dl vetemjöl
2 dl hallon, frysta eller färska
100 g valnötter

Topping
100 g mörk choklad, 70 procent
1 msk smör

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör och socker vitt och pösigt.

2. Blanda i kakao och sirap. Rör i äggen, ett i taget.

3. Vänd ner vetemjölet i smeten.

4. Vänd ner hallon och hela valnötter i smeten.

5. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, ca 30 x 22 cm, och häll på smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 40–45 min. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.

6. Smält chokladen över vattenbad tillsammans med smöret. Bred ut toppingen över
kakan och låt svalna. Skär i rutor. Servera en bit brownie med grädde och hallon.