Marmorerade brownies med färskost och hallon blir snabbt en succé på fikabordet.

Recept: Brownies med hallon

INGREDIENSER

15–20 bitar

  • 300 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker

Topping

  • 200 g färskost, t ex Philadelphia
  • ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl hallon

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 20 x 30 cm.
  2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den tillsammans med smöret över vattenbad.
  3. Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Rör i chokladsmeten. Tillsätt mjöl och vaniljsocker. Blanda allt till en slät smet.
  4. Topping: Vispa ihop färskost, socker, ägg och mjöl i en skål.
  5. Häll chokladsmeten i långpannan, därefter färskostsblandningen. Dra med en kniv några gånger i smeten så att de blandas lätt.
  6. Tryck ner hallonen jämnt över kakan. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna och skär den sedan i bitar. Skär inte för stora bitar då kakan är ganska mäktig.

Mäktiga brownies där det räcker med små bitar.

Fler recept på rutor i långpanna hittar du här