Det är mycket chokladsmak i dessa brownies som toppas med en glasyr smaksatt med kaffelikör. Servera den gärna med en klick vispgrädde.

Recept: Brownies med kaffelikör

INGREDIENSER

Ca 25 rutor

  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr

  • 200 g ljus eller mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk kaffelikör, t ex Kahlua

Garnering

  • ev mörk choklad, riven

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och socker i en kastrull.
  2. Vispa ihop ägg, kakao och vaniljsocker. Rör i smör- och sockerblandningen.
  3. Vänd ner vetemjöl blandat med bakpulver med bakpulver.
  4. Klä en långpanna, ca 25 x 30 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna.
  5. Glasyr: Hacka chokladen och låt den smälta tillsammans med grädden över vattenbad. Rör ihop och blanda i likören. Låt svalna.
  6. Fördela chokladglasyren över kakan. Skär den i rutor. Garnera eventuellt med lite riven mörk choklad.
brownies

Rutor med läcker glasyr som smaksatts med kaffelikören Kaluha.

 

Missa inte: Klassiska kärleksmums med kokos!