Saftiga brytbröd fyllda med smakrik parmesan är perfekta på buffén

Saftiga brytbröd med parmesanost och goda frön

11–12 bitar

25 g jäst
2 ½ dl mjölk, fingervarm
½ dl rapsolja
1 msk honung
1 tsk salt
ca 75 g lagrad parmesanost, riven
6–8 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg, uppvispat
sesamfrön
blå vallmofrön

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och blanda tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt olja, honung, salt, parmesan och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
3. Dela degen i 11–12 bitar. Rulla dem till bollar. Lägg dem i en springform, 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Pensla bröden med ägg. Strö över sesam- och vallmofrön.
5. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 30 min. Låt dem svalna i formen.