Baka en läcker Budapestrulle och fyll den grädde och hallon. Skär den i lagom stora bakelser.

Recept: Budapestrulle med hallon

INGREDIENSER

Ca 12 st

  • 150 g hasselnötter
  • 200 g äggvita
  • 250 g strösocker
  • 50 g (3/4 dl) potatismjöl

Fyllning

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 tsk kakao
  • 2 dl hallon

Garnering 

  • 75 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 12 hallon, färska
  • hasselnötter, hackade

BUDAPESTRULLE – GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna, lägg dem i lite hushållspapper och gnugga av skalet. Mixa nötterna ganska fint.
  3. Vispa äggvitan tillsammans med 100 g av strösockret till en maräng. Vispa ner resterande strösocker och vispa i ytterligare 2 min.
  4. Blanda potatismjöl och hasselnötter, vänd ner det i marängen och blanda väl.
  5. Stryk ut smeten eller spritsa ut nötmarängen i längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda bottnen mitt i ugnen i 16–18 min.
  6. Fyllning: Vispa grädden tillsammans med kakaon.
  7. Vänd upp marängbottnen och dra bort papperet. Lägg ett nytt bakplåtspapper över. Låt den svalna.
  8. Stryk ut grädden och fördela hallonen över. Rulla ihop Budapestrullen, ”spänn” den med hjälp av ett bakplåtspapper. Skär bort kanterna.
  9. Garnering: Smält chokladen och ringla den över rullen. Skär upp rullen i bitar med en vass kniv.
  10. Vispa grädden och spritsa små toppar på bakelserna och garnera med hallon. Strö över lite extra hackade hasselnötter.
Budapestrulle med färska hallon och grädde

Foto: Thomas Hjertén

Budapestrulle med hallon.