Somriga bullar med smak av vinbär och äpple. Äpple och vinbär och rikligt med socker och kanel gör de här bullarna smått fantastiska.

Recept: Bullar med vinbär & äpple

Ca 40 st 

INGREDIENSER

Deg

  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • ¾ dl strösocker
  • 8 ½–9 dl vetemjöl
  • 100 g smör

Fyllning

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk mald kanel
  • 1 äpple
  • 3 dl röda eller svarta vinbär

Pensling

  • 1 ägg, uppvispat
  • pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Tillsätt mjölken till jästen och rör så att jästen löser sig.
  2. Rör ner ägg, salt, strösocker och hälften av vetemjölet. Dela smöret i tärningar och tillsätt dem tillsammans med det mesta av det resterande vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg.
  3. Låt degen jäsa under bakduk i 30 min.
  4. Fyllning: Blanda smör, strösocker och kanel i en bunke. Skär äpplet i små tärningar (det behöver inte skalas).
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i två delar och kavla ut varje till en platta, ca 30 x 40 cm.
  6. Bred på hälften av fyllningen och strö på hälften av äpple och vinbär. Rulla ihop till en rulltårta. Dela rulltårtan i 20 jämnstora bitar och lägg dem i bakformar. Ställ gärna bullarna i en muffinsplåt, på så vis jäser de uppåt i stället för åt sidorna.
  7. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna under bakduk på ett galler.

Bullar med vinbär & äpple

Foto: Annika Broman

NUVARANDE Bullar med vinbär & äpple
NÄSTA Lavendeldrömmar