Läckra chaikryddade blondies gjorda med vit choklad

En blondie är en brownie gjord med vit choklad i stället för mörk. Dessa blondies har en läcker kryddsmak.

16 st

340 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1½ tsk mald kanel
1 knivsudd muskotnöt, riven
½ tsk mald ingefära
½ tsk malda nejlikor
½ tsk mald koriander
½ tsk mald kardemumma
230 g smör, rumsvarmt
250 g brun farin
2 ägg
100 g vit choklad, hackad

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen  på 200 grader (varmluftsugn 175 grader) och klä en bakform, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, kanel, muskot, ingefära, nejlikor, koriander och kardemumma i en skål.
3. Vispa smör och farinsocker
i en annan skål i ca 3 min.
Vispa i äggen.
4. Blanda de blöta ingredienserna med de torra och vänd ner den hackade chokladen i degen. Konsistensen på smeten ska
vara mycket fast.
5. Häll ut smeten i bakformen
och grädda kakan mitt i ugnen
i 25–30 min.
6. Låt kakan svalna och skär den i fyrkanter. Servera gärna med vispad grädde.

 

FLER GODA RECEPT på BROWNIES:

Chokladbrownies med polkagrisgrädde

Cheesecakebrownies

Brownies med hallon & valnötter

Brownie med Dulce de Leche