Chapati är ett tunt ojäst bröd som steks i stekpanna. Det går snabbt att baka tunna bröd. Chapati är ett indiskt bröd dom passar till middagen, på utflykten eller till mellanmålet.

Recept:  Chapati

INGREDIENSER

8–10 st

  • 2 dl vatten, fingervarmt
  • 1 tsk salt
  • 5–6 dl vetemjöl

Garnering

  • 25 g smör, smält
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • färsk persilja, klippt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda vatten och salt i en bunke. Tillsätt vetemjölet och blanda ihop allt till en smidig deg.
  2. Dela degen i 8–10 bitar. Kavla ut dem till rundlar, 4–5 cm i diameter, på ett mjölat bakbord.
  3. Värm upp en gjutjärnsstekpanna på högsta värme. Stek bröden i pannan, 1–2 min på varje sida. Sänk värmen under gräddningen och reglera den så att bröden inte bränns. Lägg bröden i en hög och låt dem svalna under en bakduk, då håller de sig mjuka.
  4. Blanda ihop smör, vitlök och persilja. Pensla bröden med blandningen och servera dem direkt.
Chapati

Pensla gärna brödet med smör, vitlök och persilja innan servering.