Cheesecake med fyllning som smaksatts med vanilj och hallon. En fryst, glasstårta som är allra godast när den har tinat lite.

Recept: Cheesecake med vanilj och hallon

INGREDIENSER

12–14 bitar

Botten

  • 100 g smör
  • 250 g digestivekex

Fyllning

  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 200 g färskost, t ex Philadelphia
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl hallon, frysta

Garnering

  • hallon

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smält smöret och rör ihop det med smulade digestivekex. Tryck ut smuldegen i en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg dem i en bunke. Tillsätt äggulor, färskost, vanilj- och florsocker. Blanda ihop allt till en slät kräm.
  3. Vispa grädden fluffig och rör försiktigt ihop den med färskoströran. Smula ner hallonen i smeten.
  4. Bred ut fyllningen på digestivebottnen. Täck kakan med plastfolie och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är fryst. Ta fram kakan ca 20 min innan servering så den tinar lite. Garnera den gärna med några hallon.

Cheesecake med vanilj och hallon