Små cheesecakes med passionsfrukt och jordgubbar.

Små söta cheesecakes passar både som dessert och till kaffet.

8–10 st

8 digestivekex 
60 g smör
250 g ricottaost
1 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker 
½ citron, finrivet skal & saft
1 ägg  
1 äggula
1 dl vispgrädde
4 passionsfrukter

Till servering
ca 5 dl jordgubbar, färska 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 150 grader. Sätt ut 8–10 stadiga muffinsformar i en muffinsplåt eller metallformar på en plåt.

2. Krossa kexen till smulor. Smält smöret och mixa det med kexsmulorna. Fördela smulorna i formarna och tryck till dem. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 5 min. Låt dem svalna.

3. Vispa ihop ricottaost, florsocker, vaniljsocker, citronskal och -saft samt ägg och äggula.

4. Vispa grädden lätt och vänd ner den i smeten. Fördela smeten i formarna.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 25–30 min. Låt dem kallna helt i rumstemperatur och sedan vila i kylskåp.

6. Gröp ur passionsfrukterna. Toppa cheescakesen med fruktköttet. Garnera med jordgubbar och servera gärna några extra jordgubbar till.

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!