Choklad- & jordnötskakor som är goda som de är, men vill man lyxa till det serverar man dem med glass och bär.

Recept: Choklad- & jordnötskakor

INGREDIENSER

10 st

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • ¾ dl strösocker
  • 1 msk mörk sirap
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 nypa flingsalt
  • 50 g salta jordnötter

Till servering

  • vaniljglass
  • 2 dl färska hallon

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, ljust muscovadosocker, strösocker och sirap vitt och pösigt. Blanda ner övriga ingredienser i smeten och rör ihop till en deg.
  2. Forma degen till en lång rulle och dela den i 10 bitar.
  3. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen tills de precis krackelerat på ytan, ca 15 min. Låt dem svalna och servera dem eventuellt med vaniljglass och hallon.
Choklad- & jordnötskakor med hallon.

Foto: Hannah Kompanik

Toppa choklad- &jordnötskakorna med glass och färska hallon.

NUVARANDE Choklad- & jordnötskakor
NÄSTA Morots- och hampabröd