Ljuvligt goda chokladkakor med en mitt bestående av bland annat av pistasch, kokos och färskost.

Läckra chokladkakor fyllda med kokos och pistasch. Förbered degen och förvara den som en rulle i kylen. Strax innan gästerna kommer skivar du upp den och gräddar de ljuvliga kakorna.

Recept: Choklad- & kokoskakor med pistasch

INGREDIENSER

Ca 50 st

Fyllning

  • 0,8 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,4 dl riven kokos
  • 70 g osaltade pistaschnötter, hackade
  • 85 g färskost, t ex Philadelphia

Deg

  • 90 g smör, rumsvarmt
  • 2,4 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 60 g mörk choklad, smält & avsvalnad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3,6 dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • ¼ tsk salt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Fyllning: Vispa ihop alla torra ingredienserna med färskosten. Lägg ut fyllningen på plastfolie och forma den till en rulle, ca 40 cm lång. Lägg plast-folie om rullen och lägg den i kylen.
  2. Deg: Vispa ihop smör och florsocker till en smet. Vispa ner ägget, chokladen och vaniljsockret.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt. Arbeta in det i smeten till en smidig deg. Plasta in den och låt den vila i kylen i ca 30 min.
  4. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en långsmal rektangel, ca 12 x 40 cm. Ta bort det översta papperet. Lägg fyllningen på mitten och rulla ihop allt till en rulle. Dela den i 2 bitar, vira in dem i plastfolie och lägg dem i frysen i ca 30 min. Sätt ugnen på 190 grader.
  5. Skiva rullarna i ca 8–10 mm tjocka bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.