Försvinnande goda och sega chokladkola-klubbor med smält choklad.

Försvinnande goda och sega chokladkola-klubbor med smält choklad ringlad på ytan.

25–30 st

1 ½ dl farinsocker
1 ½ dl ljus sirap
1 ½ dl vispgrädde
1 msk kakao
50 g smör
1 krm ättiksprit

25–30 klubbpinnar
ca 100 g mjölkchoklad

GÖR SÅ HÄR

1. Koka ihop farinsocker, sirap och vispgrädde i en kastrull. Låt blandningen koka på svag värme utan lock tills smeten är 128–130 grader, 30–45 min. Gör ett kulprov om du inte har någon termometer. Häll i kakaon och klicka ner smöret strax innan kolan når rätt värme. Rör om ordentligt och tillsätt ättiksprit när kolan nått rätt temperatur.

2. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper. Låt den svalna lite och skär remsor av kolan som du virar runt en klubbpinne.

3. Stick ner klubborna i en skål med strösocker, en äggkartong eller i en bit oasis och låt dem stelna.

4. Smält chokladen över vattenbad och ringla den över klubborna. Låt chokladen stelna. Förvara klubborna i kylskåp.

NUVARANDE Chokladkola-klubbor
NÄSTA Pepparkaksbönder