Gör en jättestor chokladbiskvi och servera den som en tårta. Chokladbisvitårtan är glutenfri och räcker till många. Den är otroligt läcker att ställa fram på fikabordet.

Recept: Chokladbiskvitårta

INGREDIENSER

8–10 bitar

Botten

  • 275 g mandelmassa
  • 1 äggvita

Fyllning

  • 100 g mörk choklad
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl florsocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor

Garnering

  • 150 g mörk choklad
  • ½ tsk olja, neutral

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Riv mandelmassan grovt. Blanda den med ägg-vitan. Rulla smeten till en kladdig boll och lägg den på bakplåtspapperet. Tryck ut den till en rundel, ca 20 cm i diameter.
  3. Grädda bottnen mitt i ugnen i 17–19 min. Låt den svalna något på plåten innan du vänder upp den på ett galler och låter den kallna under bakduk med undersidan uppåt.
  4. Fyllning: Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad. Låt den svalna.
  5. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor till en fluffig smet med elvisp. Vänd ner chokladen.
  6. Bred fyllning toppigt över bottnen. Försök att jämna till den så mycket som möjligt så att det blir en slät och jämn yta. Låt biskvin stelna i kylen i ca 30 min.
  7. Smält chokladen och oljan över vattenbad. Häll den i en liten kanna med pip. Ta ut biskvin ur kylen och häll chokladen jämnt över kakan. Jämna till ytan med en palett. Ställ kakan i kylen igen för att stelna.
Chokladbiskvitårta

Foto: Thomas Hjertén

En jättebiskvi som räcker till många.

NUVARANDE Chokladbiskvitårta
NÄSTA Chokladkaka med hasselnötter