Underbart goda chokladbollar med en oemotståndlig smak av mjölkchoklad.

Recept: Chokladbollar med mjölkchoklad

INGREDIENSER

25–30 st mjölkchokladbollar med kokos

  • 4 dl havregryn
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 msk kaffe
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 150 g mjölkchoklad, smält

Garnering

  • ca 100 g mjölkchoklad, smält
  • kokos

Gör så här:

  1. Smula sönder havre-grynen ordentligt med fingrarna i en bunke.
  2. Tillsätt smör och florsocker och blanda ihop det ordentligt med havre-grynen. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och den smälta chokladen. Rör ihop allt till en smet.
  3. Ställ in smeten i kylen en stund så blir det lättare att rulla bollar.
  4. Ta ut smeten ur kylen och rulla bollar och lägg dem på en tallrik. Ställ in dem i frysen en stund.
  5. Garnering: Doppa bollarna i den smäta chokladen. Avsluta med att rulla dem i kokos innan chokladen har stelnat. Låt chokladbollarna stelna i kylen en stund innan de avnjuts.
Mjölkchokladbollar med kokos

Doppa bollarna i smält mjölkchoklad och rulla dem i kokos innan chokladen stelnat.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!