Härliga chokladbrownies med polkagrisgrädde.

Härliga och festliga chokladbrownies med polkagrisgrädde.

Recept: Chokladbrownies med polkagrisgrädde

INGREDIENSER

Ca 20 bitar

Chokladbrownies

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Färskostsmet

  • 200 g färskost, rumsvarm
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • 1 ägg

Polkagrisgrädde

  • 1 dl polkagrisar
  • 3 dl vispad grädde

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
  2. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret.
  3. Vispa ihop flor- och vaniljsocker med äggen. Häll blandningen i chokladsmöret. Vänd försiktigt ned mjölet.
  4. Färskostkaka: Rör färskost, vaniljsocker, florsocker och ägg till en jämn smet.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25 x 35 cm. Fördela chokladsmeten i formen.
  6. Häll färskostsmeten över, blanda ihop de två olika smeterna försiktigt med en sked.
  7. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen. Skär den i bitar.
  8. Polkagrisgrädde: Krossa polkagrisarna till strösselstorlek. Vispa grädden och blanda den sedan med polkakrosset. Servera grädden till rutorna.