Chokladcupcakes med Baileys och hallonfrosting är underbart goda.

Recept: Chokladcupcakes med Baileys & hallonfrosting

Ingredienser

Ca 14 st

Baileystryffel

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • ½ dl Baileys
  • 200 g mörk choklad, hackad

Muffins

  • 2 ¼ dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl kakao
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • ½ dl Baileys

Hallonfrosting

  • 100 g hallon
  • 3 dl vispgrädde
  • 300 g färskost
  • 2 dl florsocker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker

Garnering

  • frystorkade hallon

GÖR SÅ HÄR:

  1. Tryffel: Koka upp grädde, smör och Baileys i en kastrull. Häll det över chokladen och rör om till en jämn smet. Fyll en spritspåse med smeten och låt den ligga i kylskåp i minst 2 tim.
  2. Muffins: Sätt ugnen på
    175 grader. Ställ ut muffins-formar i en muffinsplåt. Blanda ihop potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en bunke. Tillsätt smöret och vispa det poröst med elvisp, ca 5 min.
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt med elvisp
    i en annan bunke. Rör ner äggvispet, lite i taget,
    i smörblandningen under kraftig vispning. Rör snabbt ner Baileys.
  4. Fyll formarna till hälften med smet och grädda muffinsen
    i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna något innan de stjälps upp. Låt muffinsen kallna.
  5. Frosting: Koka upp hallonen i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och passera hallonen genom en sil. Ställ det åt sidan för att svalna.
  6. Vispa grädden fluffig i en skål. Blanda ihop färskost, florsocker och vaniljsocker i en annan skål. Häll över blandningen i grädden och vispa ytterligare.
  7. Vispa ner hallonpurén, lite i taget. Tillsätt inte allt om frostingen blir för lös.
  8. Använd en äppelurkärnare för att göra gropar i
    muffinsen, men inte ända ner till botten. Fyll hålen med tryffel.
  9. Fyll en spritspåse, försedd med en stjärntyll, med
    frostingen. Spritsa frosting i en cirkel runt muffinsen och strö över frystorkade hallon.

Chokladcupcakesbaileys2

NUVARANDE Chokladcupcakes med Baileys & hallonfrosting
NÄSTA Kanelbullekladdkaka