Vackra cupcakes med chokladsmak som gömmer en överraskning inuti.

Recept: Chokladcupcakes med kolafrosting

INGREDIENSER

12 st

Chokladmuffins

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 12 dumlekolor

Kolafrosting

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl kolasås
  • 3 dl florsocker

Garnering

  • Kolasås
  • Mörk choklad eller kakaonibs

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljpulver vitt och fluffigt.
  3. Rör ner smöret och mjölken i äggsmeten.
  4. Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner det i äggsmeten. Blanda försiktigt till en jämn smet.
  5. Sätt pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till ¾. Stick ner en dumle i varje muffins och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna.
  6. Kolafrosting: Vispa smör och kolasås fluffigt, i ca 5 min med elvisp. Tillsätt florsocker, lite i taget, och vispa jämnt.
  7. Spritsa eller bred frostingen på muffinsen och toppa gärna med extra kolasås, hackad mörk choklad eller kakaonibs.

Chokladcupcakes med kolafrosting på fat

För dig som inte kan få nog av choklad: