Ljuvligt spröda och lättbakade chokladdoppade strasskakor.

Chokladdoppade strasskakor som är ljuvligt spröda och lättbakade.

40–45 st

100 g smör, rumsvarmt
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 ¼ dl vetemjöl

Garnering
100 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.

3. Tillsätt potatis- och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en lite lös deg.

4. Spritsa ut degen med en sprits försedd med stjärntyll till längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna mitt i ugnen i 10–13 min. Dela längderna i 3–4 cm långa bitar med en vass kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna ligga kvar och kallna på plåten.

5. Doppa ändarna på kakorna i smält choklad. Låt kakorna stå en stund i kylen så att chokladen stelnar. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock i rumstemperatur.