En läcker segkladdig chokladkaffekaka som är populär även hos de som inte dricker kaffe.

Recept: Chokladkaffekaka

INGREDIENSER

10–14 bitar

  • 100 g smör
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • ¾ dl kakao
  • 2 msk kaffe, starkt

Garnering

  • 100 g mörk choklad, grovhackad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och blanda ihop allt till en slät smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22–23 cm i diameter, med löstagbar kant. Strö över den hackade chokladen.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–22 min. Låt den svalna i formen och ställ den i kylskåpet en stund innan du skär den i bitar.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!