Läcker chokladkaka med rom och chili. Toppa den med chokladglasyr eller pudra den bara med florsocker.

Läcker chokladkaka med rom och chili. Toppa den med chokladglasyr eller pudra den bara med florsocker. Kakan passar att servera med fikon eller hallon och vispad grädde.

8–10 bitar

250 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
1 ¼ dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk chilipulver
2 msk rom 

Glasyr
50 g smör
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
4 dl florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen tillsammans med smöret över vattenbad.

2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa i äggulorna i chokladsmeten, en i taget.

3. Tillsätt mjöl, socker och chilipulver under omrörning.

4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner äggvitorna tillsammans med rom i smeten.

5. Smörj och bröa en form, ca 1 1/2 liter, och häll i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Prova med en sticka om kakan är klar. Låt svalna.

6. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kakao, vaniljsocker och florsocker. Blanda till en slät glasyr. Glasera kakan.