En lättbakad mjuk kaka med mycket smak av choklad.

En lättbakad glutenfri kaka med kraftig chokladsmak.

Recept: Chokladkaka på längden

INGREDIENSER

10–12 bitar

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • 70 procent, hackad
  • 1 tsk vaniljsocker

Bottnar

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • ¾ dl potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Garnering

  • mörk choklad, riven

GÖR SÅ HÄR:

  1. Fyllning: Koka upp grädden i en kastrull, ta kastrullen från värmen direkt när grädden kokar upp. Tillsätt choklad och vaniljsocker och rör tills chokladen smält. Låt fyllningen svalna och låt den sedan stå i kylen i ca 1 tim. Rör i krämen några gånger under tiden.
  2. Bottnar: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna. Sikta ner dem i äggsmeten och vänd ihop till en slät smet.
  3. Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 min. Ta ut kakan och strö lite strösocker över den och vänd upp den på ett bakplåtspapper. Låt kakan kallna.
  4. Montering: Dela botten i tre lika stora bitar. Bred chokladkräm mellan bottnarna och toppa med ett lager chokladkräm. Garnera gärna kakan med riven choklad.

NUVARANDE Chokladkaka på längden
NÄSTA Körsbärspaj