Knapriga småkakor som smakar både choklad och apelsin – en oslagbar kombination.

Recept: Chokladkakor med apelsin

INGREDIENSER

Ca 30 st

  • 100 g smör
  • 1 ¾ dl florsocker
  • 3 ¾  dl vetemjöl
  • 1–2 msk strösocker
  • 1 apelsin, finrivet skal av hela, saften av ½
  • 50 g mörk choklad

Garnering

  • strösocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Tärna smöret. Lägg smör, florsocker, mjöl, strösocker, apelsinskal och saft i en matberedare. Kör på högsta hastighet till en smidig deg.
  2. Bryt chokladen till mindre bitar och tillsätt den. Arbeta snabbt samman degen. Ju längre du kör, desto mindre chokladbitar och brunare deg. Låt den vila kallt, inlindad i plastfolie, i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Dela degen i tre delar. Forma varje del till längder och dela dem i 10 bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Tryck till kakorna med en mjölad gaffel och strö lite strösocker över.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.
Chokladkakor med apelsin

Småkakor är perfekta att ha i en burk i köket.