Klassiska mjuksega chokladkolasnittar som gärna får serveras ur en vacker plåtburk.

Klassiska chokladkolasnittar som gärna får serveras ur en vacker plåtburk.

Ca 60 st

150 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
3 msk ljus sirap
3 dl vetemjöl
3 ¾ msk kakao
¾ tsk bikarbonat

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör, strösocker, vaniljsocker och sirap till en luftig smet.

2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner dem i smeten. Arbeta ihop allt till en deg.

3. Ta upp degen på ett bakbord och dela den i fyra bitar.

4. Rulla ut bitarna till längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Platta till längderna något och grädda dem mitt i ugnen
i ca 12 min.

6. Låt längderna svalna något och skär dem på snedden i smala bitar.