En riktig drömtårta för kaffe- och chokladälskaren.

Chokladmarängtårta som går att förbereda men som läggs ihop precis innan servering. En riktig drömtårta för kaffe- och chokladälskaren.

Ca 8 bitar

Bottnar
5 äggvitor
3 dl strösocker
1 msk maizena majsstärkelse
2 msk kakao 

Fyllning
4 dl vispgrädde
1 msk espressokaffe eller 1 msk kaffelikör
2–3 dl körsbär, urkärnade 

Garnering
100 g choklad mörk choklad, riven
körsbär

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en skål av rostfritt stål eller glas.

2. Blanda ner strösockret, lite i taget, och vispa tills det bildas styva toppar.

3. Blanda ihop maizena och kakao. Sikta och vänd ner det i marängsmeten.

4. Spritsa eller bred ut marängsmeten till 3 rundlar, ca 20 cm i diameter, på plåtar med bakplåtspapper.

5. Grädda bottnarna i ca 1 ½ tim, låt dem svalna i ugnen på eftervärme.

6. Fyllning: Vispa grädden fast tillsammans med kaffet.

7. Lägg en av marängbottnarna på ett fat. Fördela 1/3 av vispgrädden över marängen och strö över körsbär.

8. Fortsätt med nästa marängbotten och toppa med vispgrädde och körsbär.

9. Garnering: Smält chokladen över ett vattenbad. Lägg på den tredje bottnen och bred ett lager grädde över. Ringla över choklad och toppa med riven choklad och körsbär. Servera tårtan genast.

Fler härliga marängrecept:
Chokladmoussetårta med nötmaräng
Marängrulle med citron
Marängkyssar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!